(FOTO) Sve je spremno za Drugi kup nacija u boksu, dogovoreni i poslednji detalji

100

VRBAS - U Vrbasu je u četvrtak, 9. avgusta održan poslednji sastanak Organizacionog odbora Drugog kupa nacija u boksu, koji će se u ovom gradu održati od 16. do 19. avgusta u Centru za fizičku kulturu "Drago Jovović".

Foto: N. Janjanin

Na sastanku su dogovoreni tehnički detalji organizacije i potvrđen je konačan broj učesnika turnira. Finalnu prijavu poslalo je 26 država sa četiri kontinenta: Azerbejdžan, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Gruzija, Nemačka, Grčka, Mađarska, Indija, Izrael, Kazahstan, Letonija, Makedonija, Crna Gora, Mauricijus, Poljska, Rumunija, Rusija, Srbija, Slovačka, Švedska, Turska, Sjedinjene Američke Države, Uzbekistan i Vels. Predviđeno je da se za četiri dana trajanja ove sportske manifestacije održi 185 borbi. Borbe prvog dana počinju u 13:30 časova, a supervizor na turniru će biti Viorel Sima iz Rumunije koga je zvanično delegirala Evropska bokserska federacija.

Foto: N. Janjanin

Reprezentaciju Srbije će na Drugom kupu nacija predstavljati 20 dečaka i šest devojčica koje će ugostiti Opština Vrbas i obezbediti im smeštaj i ishranu.

Opština Kula obavezala se da će obezbediti smeštaj i ishranu za reprezentaciju Rusije, kao i prevoz do Vrbasa sva četiri dana takmičenja, a predsednik opštine Kula Velibor Milojičić rekao je da će za predstavnike ove zemlje biti pripremljeni i pokloni. U planu je i prijem predstavnika reprezentacije Rusije kod predsednika opštine Kula 15. avgusta, dan pre početka turnira.

Foto: N. Janjanin

U sredu će na Trgu Nikole Pašića od 19:00 časova biti održan defile svih takmičara. Organizatori su najavili i kulturno-umetnički program i nastup folklornog društva u centru Vrbasa ali i u hali na dan otvaranja i zatvaranja turnira.

Foto: N. Janjanin

Svi mečevi odigraće se u Velikoj sali Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“. Svečana ceremonija otvaranja Drugog kupa nacija biće priređena 16. avgusta od 16:00 časova.

Foto: N. Janjanin