Vrbašani traže ulicu heroja sa Košara Dragana Grubića

166

VRBAS - U decembru 2016. godine građani Vrbasa pokrenuli su akciju prikupljanja potpisa, tražeći da se jedna ulica u ovom gradu nazove nazove po pokojnom Draganu Grubiću koji je branio našu zemlju na karauli Košare.

Centar Vrbasa / Foto: Jelena Beljkaš

Građani su prikupili 1.500 potpisa, a prema pisanju info portala Opštine Vrbas, ovaj predlog je ponovo aktuelan i Komisija za imenovanja trgova i ulica je dala predlog koja ulica bi trebalo da ponese ime Dragana Grubića. Usmeni dogovor komisije postoji i ostaje još samo da se svi članovi izjasne pozitivno o ovom predlogu. Pored Dragana Grubića, ulice u Vrbasu trebalo bi da dobiju i policajci iz Vrbasa koji su poginuli u ratu na Kosovu i Metohiji major Milorad Rađenović, Gojko Vojnović i Aleksandar Pantović, piše vrbas.net.

Dragan Grubić je bio deo grupe “Gromovi” koja je 1998. godine podnela najveći teret u odbrani granice kod Košara. U rat je otišao sa 18 godina, a u 24. je kao vojni veteran stao u odbranu svojih povređenih i poginulih saboraca kao osnivač i predsednik humanitarne organizacije “Branioci otadžbine 98-99” koja se bavila prikupljanjem pomoći za ranjene i porodice poginulih vojnika.

Heroj sa Košara je život izgubio 24. marta 2004. godine po povratku iz Kruševca, gde je sa svojim saborcima položio venac na spomenik palim borcima u NATO agresiji. Na autoputu kod Paraćina Dragan je istrčao iz auta kako bi pomogao vozaču automobila koji je sleteo puta i dok je prelazio auto-put, na njega je naleteo automobil “audi A6”.

Heroj pod šifrovanim imenom “Grom 1” sahranjen je na groblju u Vrbasu.