(FOTO) Sinoć je u Vrbasu uspešno održan prvi Heart Rock Festival

240

VRBAS - Vrbas je sinoć bio domaćin prvog Heart Rock festivala koji je prema rečima organizatora, ispunio sva očekivanja, ali i više od toga.

Foto: N. Janjanin

Festival je otvorio lokalni bend „Zehn fur Zehn“ koji se publici predstavio svojim autorskim pesmama. „Zehn fur Zehn“ je imao zadatak da „probije led“ i možemo slobodno reći da su bili veoma uspešni u tome. Prisutnima se kratko obratio i Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas, koji je pozdravio publiku, izvođače, ali i kompletnu organizaciju festivala.

Nakon što je „Zehn fur Zehn“ „razdrmao“ publiku, na binu je izašao dobro poznati, dobitnika prošlogodišnje „Best MTV Adria Act“ nagrade, sastava „Ničim izazvan“. Publika ih je dočekala sa velikim oduševljenjem, a članovi benda nisu želeli da sakriju svoje emocije. „Ovo je nešto što nema svaki grad, ovako nešto morate da čuvate i da se ponovi još mnogo puta“, sa bine su poručili publici.

Svirka se nastavila u još bržem ritmu, a za to su bili zaslužni legendarni „Partibrejkers“ kojima ovo nije prvi put da nastupaju u Vrbasu. Odmah posle njih, na binu je izašao najbolji „nekeltsko – keltski“ bend “Orthodox Celts”, a festival je zatvorio bend „Iskaz“.

Vrbašani su u velikom broju podržali festival, a sav prihod od prodatih ulaznica biće dodeljen Dnevnom boravku za decu i mlade sa smetnjama u razvoju i invaliditetom kako bi se opremila unutrašnjost objekta. Podsećamo da je generalni pokrovitelj „Heart rock fest“ bila opština Vrbas.

N. Janjanin

Pogledajte galeriju fotografija sa nastupa bendova „Zehn fur Zehn“, „Ničim izazvan“ i „Partibrejkers“: