(VIDEO) (FOTO) Zvanično otvoren pogon firme Seveplant u Kuli

878

KULA - U subotu, 11. avgusta u industrijskoj zoni u Kuli zvanično je otvoren pogon firme Seveplant doo, koja posluje u okviru holandske kompanije Verbeek. Svečanom otvaranju su, pored predstavnika kompanije, prisustvovale i brojne zvanice, među kojima se našao i holandski ambasador Henk Van Bel Dol.

Rasadnik Seveplant / Foto: B. Grbić

Seveplant je u opštini Kula počeo da posluje 2014. godine, kada je imao zasade na 15 hektara zemljišta. Danas ova kompanija koristi 160 hektara zemljišta na ukupno 25 parcela. Ukupan broj sadnica koje se tu nalaze je preko 2 miliona. Seveplant veliku većinu svih sadnica koje proizvede izvozi van Srbije, pre svega u Holandiju, Rusiju, Poljsku i mnoge druge zemlje. Firma danas ima preko 50 zaposlenih, plus oko 100 sezonskih radnika.

Nakon četiri godine poslovanja, Seveplant je otvorio svoju hladnjaču, što je i bio povod za svečanost. Otvaranju su pored predstavnika firme prisustvovali i vlasnik holandske kompanije Adri Verbek u okviru koje Seveplant posluje u Srbiji, zatim holandski ambasador Henk Van Bel Dol, predsednik opštine Kula Velibor Milojičić, kao i mnogi drugi koji posluju sa ovom firmom, kako u Srbiji, tako i van nje.

Prisutni su nakon otvaranja objekta obišli neke od parcela na kojima Seveplant ima svoje sadnice, nakon čega je upriličen i koktel sa zakuskom uz kvalitetan muzički program.

Kako smo saznali od predstavnika ove kompanije, Seveplant planira nove investicije u Kuli, pa građani mogu očekivati i dodatna radna mesta u skorije vreme.

Pogledajte galeriju fotografija: