Kuljani potpisuju peticiju Narodne stranke protiv članstva Kosova u UN

70

KULA - U Kuli je pokrenuta akcija Narodne stranke „Jedan potpis menja sve“, čiji je cilj prikupljanje potpisa građana protiv sporazuma kojim bi Srbija omogućila Prištini članstvo u UN i time se nepovratno i trajno odrekla Kosova i Metohije.

Foto: Narodna stranka

Akcija će se tokom avgusta odvijati u čitavoj Srbiji, a građani će svoj potpis protiv članstva Kosova u UN moći da daju i putem interneta.

„Članstvo takozvane “Republike Kosovo” u UN bi značilo da su oni nepovratno postali međunarodno priznata država – i to sa direktnim blagoslovom Srbije. Time bismo se definitivno odrekli ne samo dela teritorije, već i brige za naše ljude koji tamo žive, odrekli bismo se imovine, svetinja i prirodnih bogatstava“, kaže se u saopštenju i naglašava da „Jedan potpis menja sve“ nije samo stranačka akcija i da očekuju da će je podržati i svi građani i simpatizeri drugih stranaka. “Cilj je da pokažemo režimu da se narod protivi ovakvom ishodu“, kažu iz Narodne stranke.

Narodna stranka se zalaže za nastavak dijaloga u kojem bi prvo trebalo rešavati imovinska pitanja, jer država Srbija, srpske firme, Srpska pravoslavna crkva, ali i građani imaju značajnu imovinu na teritoriji pokrajine. Pitanje statusa nipošto ne treba rešavati na ovaj način i Narodna stranka poziva građane da se svojim potpisom suprotstave članstvu “Kosova” u UN, navodi se u saopštenju Povereništva Narodne stranke Kula.