Opštoj bolnici Vrbas tri miliona za adaptaciju prostora za smeštaj CT aparata

103

VRBAS - Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković uručili su u utorak predstavnicima sedam zdravstvenih ustanova u Vojvodini ugovore u vrednosti od 262 miliona dinara za investiciono održavanje objekata tih ustanova.

Kako je naveo potpredsednik Milićević, ovim ulaganjima se nastoji da se nadoknadi višegodišnje nedovoljno ulaganje u zdravstvo i usput podsetio na najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić da će plate u zdravstvu biti povećane do kraja godine.

Opšta bolnica Vrbas jedna je od sedam zdravstvenih ustanova koje su dobile sredstva za investiciono održavanje. Ugovor vredan 3.039.547,20 dinara potpisao je dr Milan Popov, direktor vrbaske bolnice, a sredstva će biti iskorišćena za adaptaciju-rekonstrukciju prostora za smeštaj CT aparata.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković rekao je da se nastavlja sa ulaganjima u ovoj oblasti u celoj Vojvodini i da praktično ne postoji nijedan objekat zdravstvenog sistema u pokrajini u kome se trenutno ne izvode neki radovi.