Vrbaski „Komunalac“ počeo pripreme za kišni period

244

VRBAS - Da bi se predupredilo zadržavanje površinskih voda na kolovozima, ekipe Poslovne jedinice "Vodovod i kanalizacija" vrbaskog "Komunalca" pristupaju radovima na održavanju atmosferske kanalizacije. Ove poslove obavljaju na osnovu ugovora potpisanih sa lokalnom samoupravom.

Foto: JKP "Komunalac" Vrbas

Radnici „Vodovoda i kanalizacije“ najpre su čistili rigole na cesti duž Ulice Gustava Krkleca, dok će sledeće nedelje, ukoliko vremenske prilike dozvole, nastaviti sa ispiranjem i čišćenjem mreže za odvođenje atmosferskih voda.

„Pripremamo se za jesen, najkišniji period godine, kako bi mreža bila u stanju da primi ogromne količine površinskih voda. Atmosferska kanalizacija u našem gradu dobro funkcioniše čak i usled obilnih kiša kakve smo imali prethodnih meseci“, saopštio je poslovođa Odeljenja za održavanje vodovodne i kanalizacione mreže Zvonko Dimitrov.

Obilne padavine često dovode do zapušavanja rigola, rešetki, šahti i propusta za odvod površinskih voda. U vrbaskom nadležnom preduzeću kažu da je održavanje atmosferske kanalizacije na zavidnom je nivou, jer posle upornih i obilnih padavina putevi i prilazi nisu prekriveni vodom, kao što je čest slučaj u mnogo većim gradovima i opštinama.

Na osnovu ugovora sa vrbaskom opštinskom upravom, ekipe PJ „Vodovod i kanalizacija“ u okviru redovnog održavanja atmosferske kanalizacije, brinu i o 700 slivnika i rešetaka na raznim pozicijama na području Vrbasa.