Željko Šanta se uspešno oporavlja posle operacije, bolnici isplaćen kompletan iznos

71

VRBAS / KUCURA - Udruženje "Empata" iz Vrbasa je u protekla dva meseca organizovalo više humanitarnih akcija za prikupljanje novčanih sredstava za pomoć Željku Šanti iz Kucure.

Željko Šanta sa svojim ocem u poseti Heart Rock festivalu / Foto: Udruženje Empata

Zahvaljući prijateljima udruženja, organizovane su sportske manifestacije sa kojih je sav prihod bio namenjen za Željkovu operaciju očiju u Rusiji, a širom Vrbasa bile su postavljene kutije u koje su građani mogli da ostave dobrovoljne priloge.

Željko je 7. jula konačno poleteo za Rusiju, gde je operacija uspešno izvedena, a ovaj učenik osnovne škole u Kucuri se polako oporavlja. Uz zalaganje Udruženja „Empata“ i pomoć velikog broja donatora, prikupljen je i isplaćen kompletan iznos koji je bio potreban za operaciju Željkovog oka.

Udruženje „Empata“ se zahvaljuje prijateljima koji su pomogli da se prikupi potreban iznos, među kojima su Centar za fizičku kulturu, Centar kafe, Panorama Fifteen, organizatori turnira Branko Radović Lepi, Plivački klub Vrbas, Školica sporta Jumper, Proizvodnja konditora Braća Popov i svima ostalima koji su nesebično učestvovali u prikupljanju sredstava.