Počelo takmičenje u Vojvođanskoj ligi „Sever“, Somborci na visini zadatka

99

VL SEVER - U subotu i nedelju je održano prvo kolo fudbalskog takmičenja u Vojvođanskoj ligi "Sever". Sa našeg područja su najbolje prošli Somborci, koji su odneli pobede protiv svojih rivala.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Najzad je završen letnji odmor, pa polako kreću takmičenja u svim fudbalskim ligama, pa i u Vojvođanskog ligi „Sever“. Za vikend je održano prvo kolo, u okviru koga je odigrano svih osam utakmica.

Sa područja koje pokriva naš portal, u ovoj ligi se trenutno takmiče FK Crvenka, Radnički 1912 iz Sombora, Tekstilac iz Odžaka, OFK Vrbas, Radnički iz Sombora, BSK iz Bačkog Brestovca i Polet iz Karavukova, dakle ukupno sedam timova. Upravo zbog toga smo i odlučili da ubuduće više pratimo ovu ligu.

U okviru održanog prvog kola takmičenja nažalost svi gore navedeni timovi osim somborskih su izgubili svoje utakmice. Dobro je prošao Radnički 1912 iz Sombora koji je savladao Tekstilac rezultatom 3:0, kao i Radnički iz Sombora koji je u gostima savladao OFK Vrbas rezultatom 3:1.

U ostalim utakmicama, Tavankut je na svom terenu izgubio od Mladosti iz Turije sa 1:0, Sloga iz Čonoplje je u gostima pobedila ekipu Bačke iz Pačira sa 4:3, Bajša je bila bolja od Crvenke sa 2:0, Mladost iz Bačkog Petrovca bio je bolji od BSKa iz Bačkog Brestovca sa 2:0, Mladost APA iz Apatina je u gostima savladala ekipu Poleta iz Karavukova sa 2:1, dok je Budućnost iz Gložana na svom terenu izgubila od Tise iz Adorjana.

U narednom kolu koje će biti odigrano već sledećeg vikenda sastaju se Mladost (T) i Tisa, Mladost APA i Budućnost, BSK i Polet (K), Radnički (S) i Mladost (BP), Tekstilac i OFK Vrbas, Crvenka i Radnički 1912, Sloga (Č) i Bajša, Tavankut i Bačka.

Sve utakmice će biti na programu od 17h.

B. Grbić