U subotu održano prvo kolo PFL Sombor, prošlogodišnji favoriti bez pobeda

47

PFL SOMBOR - Nakon završene letnje pauze, za vikend je održano 1. kolo Područne fudbalske lige Sombor.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Startovala je Područna fudbalska liga Sombor, koja je u odnosu na prošlogodišnju u donekle izmenjenom formatu. Ona sada broji 16 klubova.

Podsećamo da je prethodne sezone kao najbolji tim lige sezonu završio FK Stanišić, koji se direktno plasirao u viši rang takmičenja. FK Crvenka se iz baraža plasirala u višu ligu, tako da su kao najuspešniji timovi iz prethodne sezone, u ligi ostali Budućnost iz Mladenova i Krila Krajine. Tim koji je na kraju sezone ispao u niži rang takmičenja bio je Mladost iz Kruščića.

Sve utakmice su održane u subotu 18. avgusta. Stari Grad je kao domaćin savladao ekipu Hercegovca sa 4:0, Borac 46 iz Obrovca je bio bolji od OFK Odžaka koji je savladao u gostima sa 3:2. Slavija iz Pivnica je bila bolja od somborskog ŽAKa koji je savladala sa 2:1 u gostima, dok su Kula i Budućnost iz Mladenova prvu utakmicu završili bez golova. Polet iz Sivca igrao je nerešeno protiv Budućnosti iz Paraga sa 1:1, dok je gostujući Lipar savladao ekipu Kulpina sa 3:1. Vojvodina iz Tovariševa je na svom terenu savladala Radnički 1918 iz Ratkova sa 3:1, dok je Rusin pobedio ekipu Krila Krajine sa 1:0.

U sledećem kolu sastaju se Hercegovac i Krila Krajine, Radnički 1918 i Rusin, Lipar i Vojvodina, Budućnost (P) i Kulpin, Budućnost (M) i Polet, Slavija i Kula, Borac 46 i ŽAK, Stari Grad i OFK Odžaci.

Pozivamo vas da i ove godine pratite Područnu fudbalsku ligu na Portalu „Naše Mesto“.

B. Grbić