Policijska stanica Vrbas poziva roditelje da se uključe u školsku patrolu

170

VRBAS - Policijska stanica Vrbas u saradnji sa svim školama opštine Vrbas organizuje školsku patrolu, u okviru koje će zaposleni po školama zajedno sa roditeljima voditi računa o bezbednosti dece.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Bliži se prvi septembar, a samim tim i polazak đaka prvaka u školu. Upravo zbog toga, Policijska stanica Vrbas organizuje školske patrole, koje će biti sačinjene od zaposlenih u školi i od roditelja. Do ove akcije je došlo jer Policijska stanica trenutno nema dovoljan broj ljudi koje bi rasporedili oko svih devet osnovnih škola na teritoriji opštine Vrbas.

Školska patrola će biti sastavljena od jednog radnika škole i dva roditelja. Cilj je da ona pazi na bezbednost dece dok prelaze put, kao i da usporavaju ili zaustavljaju vozila prilikom dolaska prvaka u školu ili njihovog odlaska kući.

Svi zainteresovani roditelji dobiće besplatnu obuku u trajanju od 18 časova, svetloodbojni prsluk i mobilni telefon za komunikaciju sa policijskom stanicom. Ako se za učešće u školskoj patroli prijavi više roditelja, oni će moći dežurati na smenu, što bi znatno olakšalo smenu patrole.

Naše Mesto