Pet nacionalnih zajednica predalo liste za izbore za članove nacionalnih saveta

136

SRBIJA - Na 60. i 61. sednici Republičke izborne komisije, koje su održane 23. i 24. avgusta, doneta su rešenja o proglašenju pet izbornih lista za izbore za savete nacionalnih manjina.

Ilustracija / Foto: M. V. / mart 2018. godine

Izbornu listu „Rusini zajedno / Руснаци вєдно“ podnela je Grupa birača „Za Rusine“ za neposredne izbore za članove Nacionalnog saveta rusinske nacionalne manjine. Na izbornoj listi se nalazi 19 kandidata.

Grupa birača „Sveevropski romski pokret“ podnela je 22. avgusta istoimenu izbornu listu za neposredne izbore za članove Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, na kojoj se nalazi 35 kandidata.

Izborna lista Slovaci napred! – Pavel Surovi / Slováci Vpred! – Pavel Surový predata je 23. avgusta i čini je 29 kandidata. Listu je predao zastupnik političke strake Slovaci napred / Slováci Vpred.

Republička izborna komisija donela je Rešenje o proglašenju Izborne liste „Bunjevci zajedno“, koju je 24. avgusta podnela Grupa birača „Bunjevci“, a Grupa birača za neposredne izbore za članove Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine je istog dana podnela Izbornu listu „Magyar Összefogás – Mađarska sloga“.

Neposredni izbori raspisani su za 4. novembar, a sednicama je predsedavao Vladimir Dimitrijević, predsednik Republičke izborne komisije.