(VIDEO) Nesavesni građani prave problem u radu Centralnog postrojenja u Vrbasu

217

VRBAS / KULA - Privode se kraju radovi na izgradnji Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za industriju i domaćinstva opština Vrbas i Kula.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Deo postrojenja je već pušten u rad i već sada se u prečistač ispušta komunalna voda domaćinstava Vrbasa i Kule, prenosi Radio televizija Vojvodine.

Nažalost, kada su u pitanju otpadne vode, u Centralnom postrojenju došlo je do određenih problema zbog nesavesnih građana koji u kanalizaciju bacaju nerazgradive materije i životinjske leševe.

Koordinator Centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda Natalija Trivković rekla je za RTV da pumpe zagušuje velika količina štapića za uši, vlažnih maramica i ostalih čvrstih i nerazgradivih predmeta koje građani ubacuju u WC šolju ili direktno u kanalizaciju.

Ranko Mitrović, vršilac dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća „Prečistač Vrbas-Kula“, kaže da se direktno u kanalizaciju ubacuju uginule svinje, mačke, psi, zatim koža od zečeva i ovaca, a napominje i slučaj kada je direktno do rešetke stigla i alpska koza teška, prema njegovoj proceni, oko sto kilograma.

Nadležni apeluju na građane da prestanu da u kanalizaciju bacaju nerazgradivi otpad kao što su štapići za uši ili plastične kese koji prave problem kada je u pitanju rad postrojenja i mogu da dovedu do njegovog zastoja.

Pogledajte prilog Radio televizije Vojvodine: