(VIDEO) U Zmajevu održani Dani polja i jesenjih useva

167

ZMAJEVO - Na oglednom polju u Zmajevu održani su Dani polja i jesenjih useva u organizaciji Poljoprivredne stručne službe Vrbas.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Poljoprivrednici su u Zmajevu imali priliku da se upoznaju sa hibridnim sortama kukuruza, soje i šećerne repe, a predstavljeni su im i sortni ogledi pomenutih kultura nekoliko poznatih proizvođača semenske robe.

Predsednik opštine Vrbas Milan Glušac rekao je za Televiziju „Bačka“ da se na teritoriji ove opštine nalazi preko 35.000 hektara obradivog zemljišta najboljeg kvaliteta i da je saradnja sa Poljoprivrednom stručnom službom od velike važnosti. Glušac dodaje da je inicijativa lokalne samouprave da se preko ove službe rade biohemijske analize zemljišta i da se pomogne poljoprivrednicima koji će na ovaj način znati šta još treba da ulože u zemljište kako bi im prinosi bili bolji.

Ovakva okupljanja poljoprivrednika, proizvođača, i stručnih službi organizuju se kako bi poljoprivrednicma bile predstavljene inovacije i korisne informacije u vezi sa njihovim poslom koje mogu da im obezbede bolji rod.

Pogledajte prilog Televizije „Bačka“: