(FOTO) JKP „Komunalac“ počeo sa uređenjem groblja u Vrbasu i selima opštine

497

VRBAS - Na Gradskom groblju u Vrbasu počela je zamena dotrajalog dela ograde. Vrbaski komunalci uporedo obavljaju i košenje travnatih površina na tom prostoru.

Foto: JKP "Komunalac" Vrbas

„Pored naših redovnih aktivnosti, tačnije, usluga sahranjivanja, naše ekipe svakodnevno uređuju i održavaju Gradsko groblje. Poznato je da nam ove godine vegetacija prkosi i da je trava veoma bujna usled vremenskih prilika. Naši radnici ulažu nadljudske napore da groblje izgleda pristojno. Uporedo, obavlja se i zamena zidne ograde oko groblja. Počeli smo s prvom deonicom, s desne strane od glavnog ulaza, koja je bila najkritičnija i koja je pretila da ugrozi okolinu. Kako vremenski i svi ostali uslovi budu dozvoljavali rekonstruisaće se i ostatak ograde“, kazao je šef „Kapele“ u JKP „Komunalac“ Miljan Vujović.

Foto: JKP „Komunalac“ Vrbas

Gradsko groblje prostire se na površini od osam hektara, podeljeno je na devet zona i redova, a na nešto više od 8.500 parcela počiva blizu 18.000 pokojnika. Prostor oko humki dužni su da održavaju srodnici pokojnika. Dve kapije, koliko ih ima na groblju, otvorene su od sedam do 19 časova.

JKP „Komunalac“ Vrbas

„Na drugom ulazu u Gradsko groblje priprema se teren za sadnju trave i ukrasnog zelenila, dok će deo prilaznog puta biti asfaltiran. Mimo uređenja Gradskog groblja, radnici „Kapele“ JKP „Komunalac“ imaju zadatak da vrše usluge sahranjivanja i uređenja groblja u Bačkom Dobrom Polju, dok u Kucuri obavljaju sahranjivanje i održavanje kapele. Danas su kosili travu na seoskom groblju u Bačkom Dobrom Polju koje zauzima najveću površinu“, kaže Vujović.

JKP „Komunalac“ Vrbas