(VIDEO) Ambulanta i apoteka u Savinom Selu na drugoj lokaciji, u planu izgradnja novog objekta

369

SAVINO SELO - Stanovnicima Savinog Sela će zdravstvene usluge odsad biti pružane na novoj adresi, nedaleko od starog objekta ambulante.

Foto: pixabay.com

Zaposleni u ambulanti u Savinom Selu i pacijenti dugo su nailazili na probleme uzrokovane lošim stanjem u kojem se nalazi objekat zdravstvene zaštite u ovom naseljenom mestu opštine Vrbas. Zgrada u kojoj su se Savinoselci lečili već duže vreme prokišnjava i urušava se, tako da je bilo neophodno hitno pronalaženje rešenja.

Predsednik opštine Vrbas Milan Glušac izjavio je prilikom posete novog objekta da sada svi zaposleni imaju odlične uslove za rad, ali da je ovo prelazno rešenje, dok se ne izgradi novi objekat.

Prema rečima direktorke Doma zdravlja „Veljko Vlahović“ Jasmine Asi, u ambulanti u Savinom Selu će odsad raditi dva lekara, kao i u ambulanti u Ravnom Selu, jer su ova dva naseljena mesta najudaljenija od Hitne pomoći u Vrbasu.

U novom objektu, koji se nalazi na uglu ulica Maršala Tita i Đure Jakšića, pored ambulante smeštene su i apoteka i laboratorija, čime je zdravstvena zaštita u Savinom Selu podignuta na viši nivo.

Radno vreme apoteke je od 07:00 do 19:30 radnim danima i subotom od 07:00 do 12:00 časova.

Pogledajte prilog Televizije „Bačka“: