Pljuštali golovi u Kuli i Krsturu u trećem kolu PFL Sombor

182

PFL SOMBOR - U subotu i nedelju, 1. i 2. septembra, održane su utakmice trećeg kola Područne fudbalske lige Sombor.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Domaćin OFK „Odžaci“ poražen je u nedelju od „Hercegovca“ iz Gajdobre rezultatom 1:3, dok je somborski „ŽAK“ takođe neslavno prošao kod kuće izgubivši od „Starog grada“ iz Bačke Palanke sa 1:2.

Kiša golova zasula je u Kuli „Borac 46“ iz Obrovca koji je u nedelju gostovao kod FK „Kula“. Ishod utakmice bio je izvestan već na kraju prvog dela igre, kada su Kuljani poluvreme završili sa 5:0, zahvaljujući golovima Mitrića i Davidovića. U drugom poluvremenu se nastavila dominacija Davidovića koji za kulski tim postiže još tri gola i završava meč sa 8:0. FK „Kula“ u četvrtom kolu odlazi u Bačku Palanku gde će odmeriti snage sa „Starim gradom“.

Posle dva nerešena kola, sivački „Polet“ poražen je kod kuće od „Slavije“ iz Pivnica sa 2:4. „Vojvodina“ iz Tovariševa savladala je „Budućnost“ iz Paraga, dok je FK „Rusin“ izdominirao na domaćem terenu i utakmicu sa „Liparom“ završio sa 5:0. „Krila Krajine“ pobedila su „Radnički 1918“ iz Ratkova sa 3:0.

Iako je još uvek rano pričati o stanju na tabeli, treba napomenuti da „Stari grad“ i „Slavija“ zauzimaju prvu i drugu poziciju sa po devet bodova iz tri dobijena kola. „Kulpin“, „ŽAK“ i OFK „Odžaci“ su još uvek bez ijednog boda.

M.V.