Rukometašice „Vrbasa“ osvojile međunarodni turnir u Osijeku

296

VRBAS - Ženski rukometni klub "Vrbas" startovao sa pripremama za novu sezonu u kojoj ce se takmičiti u Super B ligi Srbije.

Foto: Aleksandar Luković

Start priprema je bio početkom avgusta i trajaće do 6. oktobra, kada je zakazan prvi meč u novoj sezoni protiv ekipe ŽRK „Pančevo“.

Prva zvanična prijateljska utakmica odigrana je u subotu na međunarodnom McDonalds turniru u Osijeku na kome su učestvovale četiri ekipe: ŽRK „Jedinstvo“ iz Tuzle, viceprvak Bosne i Hercegovine i učesnik evropskih takmičenja kao bosanski predstavnik, zatim „Jedinstvo“ iz Brčkog, ŽRK „Osijek“ koji se inače takmiči u hrvatskoj prvoj ligi i ŽRK „Vrbas“ kao predstavnik Srbije.

Ekipa iz Vrbasa je uz sedam novih igračica, koje su zamenile nekoliko starih i na taj način se značajno pojačala na svim pozicijama u timu u odnosu na predhodnu sezonu, krenula sa nizom prijateljskih utakmica.

Ekipu je napustila Srna Sukur iz Crvenke koja je nastavila karijeru u „Medicinaru“ a „Vrbas“ je na njeno mesto doveo fantastičnu mladu reprenzetativku Crne Gore, Nikšićanku Saru Međedović.

Levo krilo Vrbašanki je pojačala Podgoričanaka Dijana Mugoša koja je takođe prošla sve selekcije crnogorske reprezentacije pa čak i A tim i po isteku ugovora u Turskoj pojačala redove kluba iz Vrbasa.

Na mestu desnog beka ŽRK „Vrbas“ je doveo Podgoričanku Anu Šaranović koja je takođe stalni član juniorske selekcije Crne Gore i učesnik poslednjeg svetskog prvenstva u Mađarskoj u julu ove godine, inače član podgoričke „Budućnosti“.

Tu je i Ivana Raičković iz Podgorice, član juniorskog tima Crne Gore na poslednjem evropskom prvenstvu u rukometu na pesku i Ivana Bojović iz Podgorice.

Foto: Aleksandar Luković

Uz Dušanu Kovačić, levog beka iz Kikinde, i golmanku Anu Bulatović iz ekipe „Laki“ iz Crvenke i uz standardne rukometašice „Vrbasa“ Zoranu Milić, Jelenu Mažić, kapitena Jovanu Vasiljković, ekipa iz Vrbasa je otputovala u Osijek na McDonalds turnir na prvi zvanični prijateljski meč.

U prvom susretu ŽRK „Vrbas“ je odigrao lagano sa ekipom ŽRK „Jedinstvo“ iz Tuzle viceprvakom BiH i sa turbinom prvog tima lagano napravio razliku od desetak golova da bi trener Milutin Lučić uveo drugi tim i održao pobedu do kraja uz odmaranje glavnih igračica za finalni meč sa ŽRK „Osijek“, koji je zakazan dva sata kasnije.

U finalnom meču sa domaćinom McDonalds turnira ŽRK „Osijek“, domaćin se nadao pobedi sve do petog minuta utakmice kada su im stvari već bile jasne. Ekipa iz Vrbasa je kao tornado protutnjala kroz prvo poluvreme meča, dozvolivši Osiječankama da ubace samo sedam golova a kapitenka Jovana Vasiljković je samo u tom delu igre odbranila dva od pet penala.

Foto: Aleksandar Luković

Drugo poluvreme je šansa data i devojkama sa klupe „Vrbasa“ i ovaj tim je, sa trenerom Milutinom Lučićem, susret rutinski priveo kraju.

„Za najboljieg igrača turnira proglašena je Zorana Milić iz ekipe „Vrbasa“ a moramo spomenuti tornado sa desnog krila vrbaskog tima, levoruku Saru Međedović za koju protivnici nisu imali rešenje, kao i Dijanu Mugošu i Jelenu Mažić, koje su se pomalo i poigravale sa protivnikom. Za kapitena ekipe Jovanu Vasiljković ne treba komentar, a i mlada Ana Bulatović je pokazala da ima veliki talenat i da je budućnost kluba“, kažu iz ŽRK „Vrbas“.

Pehar McDonalds turnira u Osijeku otišao je u vitrine vrbaskog tima

ŽRK „Vrbas“ je u prve dve kontrolne utakmice u novoj sezonu lagano osvojio međunarodni turnir u Osijeku a stručni štab je ovim dokazao da je povukao prave poteze opraštajući se nekih starih igrača i dovođenjem duplo boljih pojačanja na svim pozicijama u ekipi.

Foto: Aleksandar Luković

Sledeći kontrolni meč Vrbašanke imaju 4. septembra u mađarskom gradu Oroshaza sa istoimenom ekipom, a zatim u Vrbasu u subotu 8. septembra od 19:00 časova sa ekipom „Osijeka“.

Nekoliko prijateljskih mečeva do kraja priprema ekipa ŽRK „Vrbas“ će odigrati sa jednom rumunskom ekipom i radi se na tome da se na poziv podgoričke „Budućnosti“ nađe termin za igranje dva meča u Crnoj Gori.

„Plan kluba je prvo mesto u Super B ligi i ulazak u Super A ligu Srbije kao i ponovno osvajanje kupa Vojvodine i napad na KUP Srbije bez respekta protivnika“, poručuju iz ŽRK „Vrbas“.