(FOTO) U opštini Vrbas formirane školske saobraćajne patrole

257

VRBAS - Od ove školske godine o bezbednosti učenika u saobraćaju u zonama škola u opštini Vrbas, osim saobraćajne policije, brinu i tročlane školske saobraćajne patrole koje čine roditelji i zaposleni u obrazovnim ustanovama.

Foto: mup.gov.rs

Ovaj projekat realizovala je Policijska stanica Vrbas, koja je u saradnji sa Opštinom i direktorima osnovnih škola u avgustu sprovela obuku građana koje su delegirale osnovne škole, po temama propisanim Programom obuke članova školskih saobraćajnih patrola i saobraćajnih patrola građana na putevima u zoni škola.

Provera usvojenih znanja i stečenih veština sprovedena je krajem avgusta, a obuku je sa uspehom završilo 27 polaznika.

Foto: mup.gov.rs

U ponedeljak, prvog dana školske godine, u zonama osam osnovnih škola na teritoriji cele opštine Vrbas, školske saobraćajne patrole su uz prisustvo policijskih službenika Policijske stanice Vrbas uspešno regulisale saobraćaj u zoni škola.

Opremu za patrole, saobraćajne prsluke, stop tablice i mobilne telefone za komunikaciju patrola obezbedila je opština Vrbas.

U prostorijama ove Opštine su članovima školskih saobraćajnih patrola, koji su sa uspehom završili obuku, u četvrtak svečano uručena uverenja o završenoj obuci.

Foto: mup.gov.rs

Uverenja je uručio predsednik opštine Vrbas Milan Glušac, u prisustvu načelnika Policijske stanice Vrbas Vlada Glođovića i predsednika i članova komisije za završnu proveru znanja polaznika obuke.

Policijska stanica Vrbas, u saradnji sa opštinom Vrbas, prva je na teritoriji Srbije koja je sprovela rad školskih saobraćajnih patrola na ovaj način.