Opštini Vrbas osamnaest miliona za modernizaciju vodovodne mreže

72

VRBAS - Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je predsedniku opštine Vrbas Milanu Glušcu ugovor vredan 18 miliona dinara za sanaciju ventila i armature u šahtama vodovodne mreže.

Predsednik opštine Vrbas Milan Glušac / Foto: Nemanja Janjanin

Predsednik Glušac je ovom prilikom podsetio da su u roku od dva dana predstavljena dva projekta u opštini Vrbas koja se finansiraju iz pokrajinskog budžeta i dodao da su ovim sredstvima stvoreni uslovi da se posle više od 30 godina menjaju elementi vodovodne mreže, piše vrbaski opštinski sajt.

Opština Vrbas je jedna od 20 lokalnih samouprava u Vojvodini kojima su uručena sredstva za sufinansiranje projekta izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije, a vrednost svih ugovora iznosi više od 350 miliona dinara.

Igor Mirović je istakao da je Pokrajinska vlada u protekle dve godine uložila više od 700 miliona dinara u izgradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže u 55 sela u Vojvodini i da je cilj da se održi nivo finansiranja u oblasti izgradnje i rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže širom pokrajine.