Počela isključenja dužnika sa vodovodne mreže u opštini Vrbas

137

VRBAS - Javno komunalno preduzeće "Komunalac" Vrbas počelo je da isključuje s vodovodne mreže dužnike kod kojih ni jedan od brojnih pokušaja da izmire svoja dugovanja nije urodio plodom. Akcija će biti nastavljena i naredne nedelje.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Građani koji nisu izmirili svoja dugovanja biće isključeni sa javnog sistema vodovoda i kanalizacije. Troškove ponovnog priključenja na vodovodnu mrežu, snosiće sam korisnik. Da bi se dužnik ponovo priključio na vodovodnu mrežu, pored uplate celokupnog duga, moraće da izdvoji još blizu 4.500 dinara.

Neisplaćeni troškovi mogu da se izmire svakog radnog dana u vremenu od 07:00 do 15:00 časova na šalterima JKP „Komunalac“ ili uplatom na tekući račun broj: 105-5644-72. Više informacija može se dobiti u Službi obračuna i naplate potraživanja pozivom na broj telefona 021/706–575, lokal 103.

Ova nepopularna mera, kažu u JKP „Komunalac“, sprovodi se s ciljem da se zaštite korisnici koji svoje obaveze redovno izmiruju, a koji su u većini. U „Komunalcu“ naglašavaju da je za razvoj modernog i efikasnog vodosnabdevanja od ključne je važnosti odgovoran odnos prema prirodnom resursu, odnosno, redovno izmirenje obaveza korisnika.