Pravopis na stepeništu: Fotografija iz OŠ „Isa Bajić“ u Kuli oduševila korisnike društvenih mreža

485

KULA - Zaposleni u Osnovnoj školi "Isa Bajić" u Kuli došli su na sjajnu ideju kako da učenike nauče pravopisu.

Foto: Nikola Kosanović

Na stepeništu, koje vodi na prvi sprat škole, našlo se petnaest najčešćih grešaka koje prave učenici, ali i mnogi odrasli. Svi koji borave u Osnovnoj školi „Isa Bajić“ odsad će svakodnevno imati priliku da gledaju pravilno i nepravilno napisane reči, što će im pomoći da na lakši način savladaju pravopis našeg jezika.

Direktor Osnovne škole „Isa Bajić“ Gojko Sekeruš rekao nam je da to nije njihova originalna ideja, nego da je nastavnica srpskog jezika Vladana Cicmil pronašla sličnu fotografiju na internetu i dala predlog da se tako nešto napravi i u njihovoj školi, a reči su sami izabrali.

Stepenice sa pravopisom nalaze se u prizemlju škole, gde su kabineti u kojima se održavaju časovi srpskog jezika, a u planu je postavljanje i tablice množenja na stepenicama na spratu iznad, gde su kabineti za matematiku. Na stepeništu koje vodi na poslednji sprat, na kome se održavaju časovi istorije i geografije, naći će se prigodni citati i misli, rekao je Sekeruš za naš portal.

Fotografija stepeništa u kulskoj osnovnoj školi naišla je na oduševljenje korisnika društvenih mreža koji su pohvalili ovu akciju i izrazili želju da se slično napravi i u drugim obrazovnim ustanovama širom naše zemlje.

Nalepnice za stepenište donirao je „Atelje plus“ iz Kule.

M.V.