(FOTO) Mesne zajednice Zmajevo i Savino Selo složno za decu sa Kosova i Metohije

76

VRBAS / ZMAJEVO / SAVINO SELO - S ciljem da deca sa Kosova i Metohije opremljena dočekaju početak školske godine, pokrenuta je inicijativa od strane Mesne zajednice Zmajevo za prikupljanje školskog pribora i opreme, ali i garderobe.

Foto: MZ Zmajevo

Akciji su se u opštini Vrbas priključili i Mesna zajednica Savino Selo, Kancelarija za mlade i Turistička organizacija opštine Vrbas, a prikupljena je prilično velika količina pomoći.

Foto: MZ Zmajevo

“Odziv građana u prethodnih 20 dana, koliko traje akcija, premašio je očekivanja organizatora i ovom prilikom im se svima zahvaljujemo na nesebičnom doprinosu i razumevanju potreba naših mladih sunarodnika i njihovih porodica u južnoj srpskoj pokrajini. Prikupljeni pribor i garderoba će tokom naredne sedmice biti otpremljeni i podeljeni deci sa Kosova i Metohije kojoj ovom prilikom, u ime opštine Vrbas, želim srećan početak školske godine”, izjavio je koordinator akcije i predsednik Mesne zajednice Zmajevo Nemanja Zavišić.

Foto: MZ Zmajevo

Jovana Vujtović, predsednica Mesne zajednice Savino Selo dodala je: “U ovom momentu mesne zajednice su se uključile u jednu humanu akciju za decu naše južne pokrajine kako bismo još jednom pokazali jedinstvo, nesebičnost i plemenitost. Dosta sadržaja za decu smo organizovali u prethodnom periodu i trudimo se da njihove želje, potrebe i sugestije uvažimo pre ostalih. U danima kada je aktuelna tema sudbine Kosova i Metohije, želimo da pošaljemo poruku iz opštine Vrbas, iz Savinog Sela. Ovaj mali znak pažnje u stvari je odraz nade da će svi budući naraštaji, koji stasavaju na ovim prostorima, imati isti zadatak koji nam je ostavljen u amanet vekovima unazad. Pozivam ovom prilikom i ostale mesne zajednice da se priključe ovoj humanoj akciji”, kaže Vujtović.