(FOTO) Crveni krst Odžaci pokaznom vežbom obeležio Svetski dan prve pomoći

58

ODŽACI - Svetski dan prve pomoći ove godine se obeležava u subotu 8. septembra. Namera je da se na ovaj dan skrene pažnja javnosti o značaju poznavanja prve pomoći za pojedinca i za društvenu zajednicu.

Foto: Crveni krst Odžaci

Godišnje više od 14 miliona ljudi širom sveta nauči kako da pruži prvu pomoć u okviru organizacije Crvenog krsta. Prva pomoć je prepoznatljiv simbol organizacije Crvenog krsta i jedna od važnih oblasti delovanja Crvenog krsta u celom svetu.

Foto: Crveni krst Odžaci

Znamo da nesreća nije uvek predvidiva. Ona se može dogoditi bilo kada, na bilo kom mestu i svako može biti pogođen. Svako od nas može biti u prilici da mu je potrebna prva pomoć. Ovogodišnja tema Svetskog dana prve pomoći glasi: Otkrijte heroja u sebi. Naučite prvu pomoć.

Foto: Crveni krst Odžaci

Crveni krst Odžaci je ovim povodom realizovao pokaznu vežbu u Osnovnoj školi „Miroslav Antić“ u Odžacima. Neposredni realizatori su volonteri Crvenog krsta Odžaci uz nadzor sekretara CK Odžaci Ljiljane Mladenović i Jane Mijatović, članice ekipe omladine u pružanju prve pomoći Crvenog krsta Odžaci. Vežba je pokazala saniranje povreda kao što su: unutrašnji prelom, uganuće zgloba, srčani napad, besvesno stanje. Takođe, prikazano je i kako se radi reanimacija.

Foto: Crveni krst Odžaci
Foto: Crveni krst Odžaci
Foto: Crveni krst Odžaci