(FOTO) U Vrbasu završen Memorijalni kuglaški turnir „Blažo Milović“

794

VRBAS - Proteklog vikenda u kuglani Centra za fizičku kulturu "Drago Jovović" u Vrbasu održan je četvrti Memorijalni turnir "Blažo Milović".

Kuglaški klub „Veteran BMV“ iz Vrbasa već četvrtu godinu zaredom bio je uspešan organizator turnira „Blažo Milović“ u znak sećanja na jednog od pionira kuglanja u Vrbasu, osnivača Božićnog turnira, u to vreme najjačeg kuglaškog turnira u svetu i dugogodišnjeg igrača i trenera Kuglaškog kluba „Vrbas“.

Pred punim gledalištem kuglane u Vrbasu koplja su ukrstili stari kuglaški prijatelji. Bilo je uzbudljivo kako na stazama tako i na tribinama gde je druženje u znak sećanja na zajedničkog prijatelja bilo u prvom planu.

Vredni pomena su bili i rezultati. Nakon drugog turnira i ovaj četvrti je obeležila ekipa „Blažovi prijatelji“ koja je zauzela prvo mesto sa ukupno 3.291 oborenim čunjem, u sastavu: Nikola Mijanović, Vladimir Bjelica, Darko Milović, Milosav Raičević, Pavel Beška i Mladenko Čavić. Pehar kapitenu pobedničke ekipe Nikoli Mijanoviću uručio je Blažov šestogodišnji unuk Luka Milović.

Drugo mesto zauzela je ekipa KK „Hajduk“ iz Kule, a treće mesto pripalo je klubu organizatoru KK „Veteran BMV“ iz Vrbasa. Najbolji pojedinac turnira bio je član pobedničke ekipe Darko Milović sa 583 oborena čunja.

Organizacioni odbor turnira se zahvaljuje svim posetiocima, učesnicima turnira i svima koji su na bilo koji način pomogli njegovu organizaciju. Posebno zahvalnost ističu Predsedniku opštine gospodinu Milanu Glušcu, članu Opštinskog veća zaduženom za sport i omladinu gospodinu Srđanu Staniću i rukovodstvu i osoblju CFK „Drago Jovović“.