Sivčanin Dejan Pleskonja član hrabre ekipe koja je novosadsku porodicu spasila od smrti

135

SIVAC / NOVI SAD - U stanu u Ulici Vojvode Šupljikca u Novom Sadu 4. septembra je izbio stravičan požar koji je za kratko vreme mogao da odnese nekoliko života.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Prema pisanju medija, požar je izbio u stanu petočlane porodice Božić koju čine majka, otac, trogodišnji blizanci i sedmogodišnji dečak, a uzrok je, navodno, šerpa u kojoj je bilo masti i koja se zapalila na šporetu.

Požar se širio velikom brzinom i porodicu Božić su minuti delili od smrti, ali su, zahvaljujući pribranosti i brzini novosadskih vatrogasaca, iz vatrom i dimom zahvaćenog stana spaseni bez posledica.

Kako saznajemo, jedan od članova hrabre ekipe Sektora za vanredne situacije je i Sivčanin Dejan Pleskonja, koji je dao svoj doprinos spasavanju petočlane porodice iz Novog Sada.

Vatrogasac Jovan Ćosić, takođe član ove ekipe, u obraćanju za Blic apelovao je na građane da u ovakvim situacijama uvek slušaju vatrogasce jer oni mogu tačno da ocene kakva je bezbednosna situacija i na licu mesta odluče koji koraci treba da se preduzmu kako bi posledice požara bile što manje.