Udruženje Rod iz Vrbasa vas poziva da se upišete na kurs ruskog i časove plesa

98

VRBAS - Udruženje srpsko-ruskog prijateljstva “Rod” Vrbas pokrenuće ove jeseni nekoliko značajnih aktivnosti, među kojima su najaktuelnije škola estradnog plesa za decu uzrasta od prvog do šestog razreda i kurs ruskog jezika za mlade i odrasle koji počinju u oktobru.

Prva polovina oktobra namenjena je i održavanju Nedelje ruske kuture u Vrbasu, a krajem godine u planu je održavanje godišnje skupštine Udruženja i promocija monografije o desetogodišnjici rada.

“U saradanji sa Studijom modernog plasa ‘Monmiraž’ iz Subotice, kojim rukovodi Olga Pugačova, akademski koreograf sa bogatom karijerom i brojnim priznanjima, pokrećemo školu ovog plesa u Vrbasu. U školi će zainteresovana deca, uzrasta od šest do dvanaest godina, imati mogućnost da savladaju osnove klasičnog baleta, elemenata standardnog, latino i estradnog plesa, sa osnovima gimnastike, glume, a radiće se i na učenju ruskog jezika. Ostvarili smo saradnju sa osnovnim školama u Vrbasu, koje su u tome prepoznale mogućnost da se deca fizički više aktiviraju i nauče više veština istovremeno, a sve kroz zabavu i igru”, kaže Radoljub Uskoković, predsednik Udruženja.

Promocija škole plesa održaće se 19. septembra u OŠ “Svetozar Miletić” (8:30 i 14:00) i u OŠ “20. oktobar” (10:15 i 13:00). Tradicionalno, “Rod” organizuje kurs ruskog jezika za odrasle koji žele da savladaju osnovni i srednji nivo konverzacije na ruskom. Programi su u skladu sa programima beogradskog Ruskog doma, a nastavu izvode profesori ruskog jezika i književnosti. Prijave su moguće do 12. oktobra, a najbolje je to učiniti putem mejla rodvrbas@gmail.com.

„Početkom oktobra imaćemo i otvaranje izložbe fotografija o ruskoj emigraciju u Vojvodini jer se navršava stogodišnjica od njihovog dolaska na ove prostore. Uporedo ćemo imati i reviju ruskih i sovjetskih filmova sa tematikom revolucije u Rusiji. U toku Nedelje ruske kulture planiramo i jedno predavanje kao i javni čas ruskog jezika“, dodao je Uskoković.

Kako je još rekao, ulaz na sve programe je besplatan, dok se za kurseve naplaćuje simbolična cena, neophodna za njihovo nesmetano održavanje.