Automobilska industrija dolazi u Kulu

299

KULA - Na Sajmu automehanike u Frankfurtu, prvi put, na osnovu Sporazuma o zajedničkom nastupu na međunarodnim sajmovima potpisanog između Pokrajinske vlade i osam gradova, Novog Sada, Pančeva, Subotice, Sombora, Kikinde, Zrenjanina, Vršca i Sremske Mitrovice, predstavljaju se privredni potencijali iz oblasti automobilske industrije.

Foto: vojvodina.gov.rs

Tim povodom, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović boravi u radnoj poseti Frankfurtu, u okviru koje je danas posetio objedinjen štand AP Vojvodine, na kome se predstavljaju Razvojna agencija Vojvodine, Privredna komora Vojvodine, Fakultet tehničkih nauka i domaće kompanije iz sektora automobilske industrije.

„Učešće na ovom sajmu predstavlja značajne mogućnosti za promociju privrede naše zemlje i pronalazak potencijalnih investitora u oblasti automobilske industrije, koja je prepoznata kao jedan od sektora sa najviše potencijala za razvoj pokrajine“, ocenio je predsednik Mirović nakon obilaska sajma i podsetio da je Pokrajinska vlada podržala model zajedničkog predstavljanja privrednika na međunarodnim sajmovima sa 50 miliona dinara.

Predsednik Mirović najavio je da će u narednim danima biti potpisan ugovor o novoj direktnoj investiciji u opštini Kula sa nemačkom kompanijom iz oblasti automobilske industrije.

„Sa nama su i gradovi Pančevo i Zrenjanin koji predstavljaju potencijale za nova ulaganja u indistrijskim zonama a čiju je izgradnju i opremanje finansirala Pokrajinska vlada“, rekao je predsednik Mirović

On je pozvao investitore da ulažu u pokrajinu jer je, kako je rekao, Republika Srbija, danas, zemlja stabilnosti i ekonomskog razvoja, a AP Vojvodina sigurno mesto za ulaganje.

Istakavši da je SR Nemačka među najznačajnijim partnerima AP Vojvodine, predsednik Mirović podsetio je da nemačke kompanije zapošljavaju 18.000 radnika, te dodao da je robna razmena u prvih sedam meseci ove godine, u odnosu na isti period prethodne godine, povećana za oko 30 odsto.

„Naš cilj je da održimo nivo direktnih nemačkih investicija u pokrajini“,izjavio je predsednik Mirović.

Međunarodni sajam automehanike u Frankfurtu okuplja 1.000 izlagača iz više od 30 zemalja i predstavlja najznačajniju smotru dostignuća u autoindustriji.