Ministar Stefanović osudio napad u Vrbasu, podnete krivične prijave

215

VRBAS - Ministar policije Nebojša Stefanović izdao je zvanično saopštenje u kome je najoštrije osudio napad na policajce u Vrbasu i dodao da je pribegavanje nasilju nedopustivo.

Nebojša Stefanović / Foto: Wikimedia Commons

U Vrbasu su jutros privedeni poverenik Narodne stranke za Vojvodinu Borislav Novaković, član Narodne stranke Ognjen Vujičić, koji je inače suvlasnik „Centar kafea“, kao i još nekoliko ljudi koji su pokušali da spreče rušenje bašte u tom kafiću.

Kako javlja Tanjug, iz Opštine Vrbas su saopštili da je radnicima Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“ Vrbas onemogućeno da uklone montažni objekat „Centar kafea“, zbog čega je došla policija kako bi pružila asistenciju i omogućila izvršenje Rešenja o uklanjanju letnje bašte, te da nije reč o političkom progonu. U saopštenju Opštine Vrbas precizirano je da je do ovoga došlo zbog neplaćanja zakupa zemljišta na kome je postavljena letnja bašta.

Narodna stranka ranije je zatražila hitno oslobađanje svih privedenih i pozvala aktuelnu vlast, da se, kako kažu, „urazumi i ne hapsi političke protivnike“. Pravni tim Narodne stranke, sastavljen od najuglednijih advokata, trenutno boravi u Vrbasu i upotrebiće sva legalna sredstva da privedeni budu oslobođeni, stoji u saopštenju Narodne stranke.

Borislav Novaković saslušan je u policijskoj stanici u Vrbasu, a posle saslušanja biće pušteni i ostali privedeni, prenosi N1. Advokat Vladimir Gajić rekao je za medije da su podnete tri krivične prijave – protiv Borislava Novakovića, Ognjena Vujičića i Alekse Mihaila – zbog ometanja službenog lica u obavljanju dužnosti. Za ovo delo zaprećena je kazna zatvora od jedne do osam godina, navodi se na ovom portalu.