(FOTO) Savino Selo dobilo onlajn merenje protoka vode

155

SAVINO SELO - Ekipe PJ "Vodovod i kanalizacija" vrbaskog "Komunalca" obavile su veliki remont objekta na vodozahvatu u Savinom Selu što će doprineti unapređenju postojeće automatike.

Foto: JKP "Komunalac" Vrbas

Svake godine, posle letnje sezone, obavlja se remont na objektima vodozahvata u naseljenim mestima koja administrativno pripadaju opštini Vrbas. Radovi će doprineti pouzdanijem upravljanju i boljoj kontroli sistema.

Foto: JKP „Komunalac“ Vrbas

„Mi zapravo radimo nadogradnju postojeće automatike kako bismo u narednom periodu poboljšali pritisak i dezinfekciju vode. U svakom momentu znaćemo i kakvo je stanje zaliha hlora. Unapređenje postojeće automatike obezbediće nam „onlajn“ merenje protoka vode što do sada nismo imali. Sve to ćemo moći da vidimo i pratimo na SKADA sistemu“, rekao je rukovodilac Poslovne jedinice „Vodovod i kanalizacija“ Miroslav Fejsa i dodao da i ostale vodozahvate u selima vrbaske opštine očekuje veliki remont.

Foto: JKP „Komunalac“ Vrbas

Podsetimo, vodozahvati u vrbaskoj opštini automatizovani su u drugoj polovini 2014. godine kada je u „Vodovodu i kanalizaciji“ sistem počeo da funkcioniše „na dugme“. Tada su obezbeđeni pouzdaniji rad sistema, konstantan pritisak u vodovodnoj mreži, kao i ušteda energije. Iz godine u godinu, sistem se unapređuje.

Foto: JKP „Komunalac“ Vrbas

Pored kompletnijeg daljinskog očitavanja potrošnje vode, vrbaski „Vodovod“ do kraja godine, očekuje još mnogo inovacija i tehnoloških iskoraka što ovu poslovnu jedinicu JKP „Komunalac“ svrstava u red naboljih.