(FOTO) Atelje 05 u poseti Gerontološkom centru Vrbas

307

VRBAS - Umetnici "Ateljea 05" posetili su u subotu, 15. septembra Gerontološki centar Vrbas gde su se družili sa korisnicima centra i stvarali nova umetnička dela.

Foto: Mihailo Simić

Okupljeni u malu ali snažnu grupu, devet slikara ovog ateljea, predvođeni Draganom Simićem, razmestili su svoj slikarski pribor i platna u prelepom zelenom dvorištu ustanove i oterali sive kišne oblake.

Foto: Mihailo Simić

Boravak i kreativnu energiju pojačali su korisnici i osoblje centra na čelu sa direktorkom Gerontološkog centra Vrbas Radmilom Musić.

Foto: Mihailo Simić

Trenutak po trenutak i kap boje postaje potez, oblik i značenje emocije koja ipak traje večno. U prilog tome govori i Ratko Šoć, umetnik koji ove godine proslavlja 60 godina stvaralačkog rada i nešto malo više rođendana. Poruka dana i za ubuduće je da iskrena želja za lepotom i mudrošću ne zna za godine. Ona je utešila srca svih učesnika uz nadu da je radost ponovnog susreta bliže nego što rastanak dokazuje.

Foto: Mihailo Simić

Učesnici ovogodišnje likovne kolonije u Gerontološkom centru Vrbas su bili Julija Đokić, Mira Delić, Ljiljana Radojčić, Snežana Mišović, Snežana Vujošević, Radomir Glušac, Milosav Pavlović, Dragan Babović, Dragan Simić i Ratko Šoć.

Foto: Mihailo Simić
Foto: Mihailo Simić