PFL Sombor: Kiša golova u Kuli i Ruskom Krsturu

236

PFL SOMBOR - Za vikend je odigrano osam utakmica petog kola Područne fudbalske lige Sombor gde se takmiče klubovi iz opština Kula i Odžaci i grada Sombora.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Somborski „ŽAK“ savladao je „Hercegovac“ iz Gajdobre sa 2:0, a prava kiša golova usledila je u Kuli gde je domaćin FK „Kula“ pobedio OFK „Odžaci“ rezultatom 7:2. Strelci zaslužni za ovu veličanstvenu pobedu Kuljana su Janjić, Bukejlović, Vujović sa po jednim i Davidović sa četiri pogotka.

Sivački „Polet“ dočekao je „Stari grad“ iz Bačke Palanke i uzeo bod u nerešenoj utakmici koja je završena sa po jednim golom na obe strane.

Fantastična utakmica odigrana je i u Ruskom Krsturu gde je domaći FK „Rusin“ postigao čak šest pogodaka protiv „Tvrđave“ iz Bača, ostavivši goste bez ijednog gola u ovom kolu.

„Radnički 1918“ iz Ratkova zadao je poraz Liparčanima u utakmici čiji je krajnji rezultat od 2:1 omogućio ratkovačkom klubu da napreduje za dva mesta i trenutno se nalazi na devetoj poziciji na tabeli.

Od utakmica koje su igrali klubovi van opština Kula i Odžaci i grada Sombora „Kulpin“ je pobedio „Borac 46“ iz Obrovca sa 3:2, istim rezultatom je završila „Vojvodina“ iz Tovariševa protiv „Slavije“ iz Pivnica, dok su „Krila Krajine“ i „Budućnost“ iz Paraga igrali nerešeno 1:1.

Pogledajte stanje na tabeli posle odigranog petog kola:

M.V.