(VIDEO) Predstavnici „Komunalca“ uručili vaučere porodiljama

1603

VRBAS - Predstavnici Javnog komunalnog preduzeća "Komunalac" Vrbas posetili su u ponedeljak Porodilište Opšte bolnice Vrbas i uručili porodiljama vaučere u okviru akcije "Roda Komunalca daruje vašeg malca".

Foto: JKP "Komunalac" Vrbas

Akcija je pokrenuta povodom obeležavanja trećeg rođendana ovog preduzeća, a motiv za njeno pokretanje su strategija i mere za podsticaj populacione politike koje je Vlada Republike Srbije donela ove godine.

Vaučeri, podeljeni porodiljama koje su se porodile u septembru, oslobodiće domaćinstva plaćanja komunalnih usluga za ovaj mesec i time im rasteretiti kućni budžet. Kada u oktobru stignu računi za septembar, na šalter JKP „Komunalac“ treba odneti popunjeni vaučer, čime će porodica sa prinovom biti oslobođena plaćanja računa za vodu, kanalizaciju i smeće.

Foto: JKP „Komunalac“ Vrbas

Direktor „Komunalca“ Siniša Adamović rekao je da je ova akcija naišla na pozitivan odjek sa svih strana zbog čega se razmišlja o tome da se nešto slično ponovi nekim drugim povodom. On je tom prilikom pozvao sve građanke opštine Vrbas da trudnoću i porođaj prate i obave u Opštoj bolnici Vrbas jer u njoj postoje svi uslovi za to.

Dr Radašin Milović, ginekolog vrbaskog porodilišta, istakao je da je važno da žene osete da su podržane od strane društva i dodao da je akcija „Komunalca“ lep primer kako društvo može da promoviše unapređenje populacione politike u svojim domenima i moćima.

Akcija Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“ trajaće do 30. septembra, a do danas je uručeno 20 vaučera.

Pogledajte prilog Televizije Bačka: