Velibor Milojičić obišao obrazovne ustanove u opštini Kula

40

KULA - Predsednik opštine Kula Velibor Milojičić obišao je u toku protekle nedelje osnovne i srednje škole na teritoriji opštine.

Velibor Milojičić / Foto: N. Janjanin

Milojičić je razgovarao sa rukovodstvom obrazovnih ustanova i upoznao se sa trenutnim stanjem u objektima u kojima se izvodi nastava. On je ovom prilikom istakao da su u školama stvoreni dobri uslovi za nastavu i najavio ulaganje dodatnih sredstava koji će kvalitet nastave podići na još viši nivo.

Prilikom posete Ekonomsko-trgovinskoj školi u Kuli, predsednik je rekao da će uskoro biti uložena sredstva za unapređenje uslova za praktičnu nastavu u đačkoj radionici i dodao da je pri kraju izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju fiskulturne sale.

Milojičić je podsetio da su u Osnovnoj školi “Petefi brigada” u Kuli realizovane neke hitne intervencije poput sanacije hidrantske mreže i kotlarnice, a nedavno su obezbeđena sredstva za zamenu stolarije u starom krilu zgrade. Takođe, u planu je i rekonstrukcija ravnog krova na starom delu školske zgrade i promena režima grejanja u renoviranoj sali, kaže Milojičić, a prenosi info portal Opštine Kula.

U STŠ “Mihajlo Pupin” najavljeno je rešavanje problema kotlarnice tako da će sve biti spremno za početak grejne sezone, a Milojičić je tom prilikom obišao i školsku radionicu koja se nalazi u Ulici Jakova Ignjatovića.

Direktor Osnovne škole “Isa Bajić” Gojko Sekeruš upoznao je predsednika Milojičića sa radovima koji se još uvek izvode u nekoliko učionica i zajedno sa njim obišao školsku zgradu. Kako je rekao, sala za fizičko je okrečena i adaptirana i zamenjena su ulazna vrata na ulazu za učenike. Takođe, završena je rekonstrukcija parketa i sanitarnih čvorova i postavljeni nova rasveta i ozvučenje.