(FOTO) U Vrbasu održana akcija čišćenja u okviru kampanje “Ne prljaj. Nemaš izgovor!”

99

VRBAS - Društveno odgovorna kampanja „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ tradicionalno se nastavlja i ove godine, četvrtu sezonu zaredom.

Eko tim SBB fondacije uz podršku građana i lokalnih zajednica, u prethodnom periodu očistio je brojne lokacije u nekoliko desetina gradova, što je površina veličine oko 70 fudbalskih terena. Sredinom maja, tim je krenuo na novo putovanje sa istim ciljem – ukazati građanima na odgovorno ponašanje prema životnoj sredini.

Nakon Pančeva, Kragujevca, Sombora, Leskovca, Novog Sada, Užica, Vrnjačke Banje, Šapca, Valjeva, Niša, Trstenika, Zrenjanina, Požarevca i Vršca, Eko tim SBB fondacije stigao je u Vrbas gde je uz podršku Grada, JKP „Standard“ i centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“ čistio prostor na kojem se održava poznati Festival folklornih tradicija Vojvodine.

„Veoma nam je drago što smo u okviru nastavka društveno odgovorne kampanje „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ stigli i u Vrbas. S obzirom na to da u ovom periodu u našem gradu cirkuliše veliki broj ljudi, potrebno je dodatno angažovanje ekipe kako bi naša okolina ostala čista. Zato JE Eko tim SBB fondacije ovog vikenda čistio prostor gde se održava Festival foklornih tradicija Vojvodine. Nastavljajući sa akcijama koje se realizuju od sredine maja, želimo da podsetimo građane da je zadatak svih nas da održavamo svoju sredinu čistom. Ovom prilikom bih se zahvalio opštini Vrbas, JKP „Standard“ i članovima centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“ koji su doprineli realizaciji ove akcije. Mi naše putovanje nastavljamo već u ponedeljak, kada će Eko tim biti u Kikindi“, izjavio je Predrag Bajčeta, direktor poslovne jedinice SBB-a u Vrbasu.

„Nalazimo se na 40. Festivalu folklornih tradicija Vojvodine u Centru za fizičku kulturu i drago mi je što je ovog puta naš partner SBB, koji nam pomaže da i pored velikog broja učesnika ipak organizujemo fine uslove za održavanje programa. Mi smo jako zahvalni ljudima iz SBB-a jer su nam mnogo pomogli i na neki način su nam partneri na ovom festivalu“, rekao je Mile Vujičin, rukovodilac folklorno-muzičke redakcije Kulturnog centra Vrbas.

„Centar za fizičku kulturu iz Vrbasa, kao jedna društveno odgovorna javna ustanova naravno da se odazvala pozivu SBB fondacije u akciji „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ i naravno da treba i ubuduće svi da se odazovu i pomognu da naš grad bude što čistiji i uređeniji. Drago mi je što ste danas ovde, jer ćete u Centru uvek imati pouzdanog partnera i nadam se da će ove akcije ne samo u Vrbasu nego i šire imati pun odziv i da će napokon i naši gradovi i cela zemlja biti onakvi kakvi treba da budu i zaslužuju – čisti“, izjavio je Jovan Kovačević – rukovodilac sektora Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“.

Tokom dosadašnjih akcija na brojnim lokacijama u nekoliko desetina gradova, očišćena je površina veličine oko 70 fudbalskih terena. U okviru kampanje je, takođe, postavljeno i 21 igralište u 19 gradova Srbije, podeljeno je 40.000 biorazgradivih torbi, a oko 17.500 dece odgledalo je i edukativnu predstavu „Ko to tamo prlja?“, uz podelu istoimenih slikovnica. „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ podržalo je do sada i 30 javnih ličnosti motivacionim video porukama koje pozivaju na odgovornost.

“Zbog izuzetnih razultata i doprinosa boljem i zdravijem životu građana, značaj kampanje naširoko je prepoznat u javnosti, što je bio dodatni motiv da i ove godine nastavimo uz poruku da jedino dugoročnim aktivnostima i zajedničkim angažovanjem možemo da dođemo do krajnjeg cilja, a to je čistija i zdravija Srbija”, poručuju iz SBB fondacije.