(FOTO) „Umetnošću protiv bolesti“ po deseti put u Opštoj bolnici Vrbas

841

VRBAS - U subotu, 22. septembra, u Opštoj bolnici Vrbas održana je jubilarna deseta likovna kolonija "Umetnošću protiv bolesti".

Foto: Opšta bolnica Vrbas

Kolonija je organizovana uz pomoć rukovodstva bolnice i Udruženja likovnih umetnika „Atelje 05“ iz Vrbasa, a umetnike i posetioce je na samom početku pozdravio dr Zlatko Lainović, pomoćnik direktora za medicinska pitanja.

Foto: OBV

„Računamo da će nakon današnjeg dana preko 500 umetničkih dela krasiti zidove naše bolnice. Pozvano je 50 likovnih stvaralaca iz desetak gradova i gotovo svi su se odazvali. Oni koji nisu mogli danas da dođu, poslali su svoje radove. Dobar deo učesnika je sa nama počinjao da „nosi“ likovnu koloniju od samog početka, jer je mnogo teže bilo napraviti prvu ili drugu nego desetu koloniju. Njima, kao i svima ostalim umetnicima, donatorima i ljudima koji su na bilo koji način učestvovali ili posetili kolonije, želim da se zahvalim“, rekao je Dragan Simić, jedan od organizatora kolonije i predsednik Udruženja likovnih umetnika „Atelje 05“.

Foto: OBV

Milorad Rađenović iz Sombora, nastavnik tehničkog obrazovanja u penziji i jedan od učesnika, istakao je da posebno ceni što sve slike koje nastanu na ovoj koloniji imaju svoj život. Kako kaže, te slike žive i oplemenjuju prostor bolnice.

Foto: OBV
Foto: OBV
Foto: OBV
Foto: OBV
Foto: OBV
Foto: OBV
Foto: OBV
Foto: OBV