Jedna osoba poginula, dvadeset dve povređene u saobraćaju u toku protekle nedelje

41

KULA / SOMBOR / ODŽACI - Policijska uprava u Somboru izdala je saopštenje o stanju bezbednosti saobraćaja na teritorijama opština Kula, Odžaci i Apatin i grada Sombora za period od 17. do 23. septembra.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

U toku prethodne nedelje, na području Policijske uprave u Somboru, evidentirana je 21 saobraćajna nezgoda u kojima je jedna osoba poginula, četiri osobe su zadobile teške i 18 osoba lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je 13 vozača.

Na teritoriji grada Sombora evidentirano je 13 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba zadobila teške i 17 osoba lake telesne povrede. Sedam vozača je zadržano zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Na području opštine Apatin evidentirane su tri saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba poginula i dve osobe zadobile teške telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržana su dva vozača.

Na području opštine Odžaci evidentirane su tri saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila lake telesne povrede. Četiri vozača su zadržana zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

U opštini Kula evidentirane su dve saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila teške telesne povrede.

Napisano 85 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 479 prekršajnih naloga.

Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda je neprilagođena brzina kretanja.