Povećana cena vode u opštini Odžaci

159

ODŽACI - Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Odžaci usvojen je predlog odluke o cenama komunalnih proizvoda i usluga Javnog komunalnog preduzeća "Usluga" iz Odžaka.

Centar Odžaka / Foto: Nemanja Janjanin

Kako piše Radio Odžaci, novi cenovnik JKP „Usluga“ primenjivaće se nakon davanja saglasnosti Skupštine opštine Odžaci. Građani Odžaka će po novom cenovniku za kubik vode plaćati oko 55 dinara, dok će se u naseljima opštine naplaćivati oko 49,5 dinara.

Direktor „Usluge“ Nikola Arsić rekao je da cena vode nije menjana pet godina i dodao da se radi na povećanju procenta naplate kako bi se stvorio budžet za rešavanje problema pijaće vode u opštini Odžaci.

Javno komunalno preduzeće „Brestkom“ je takođe dalo saglasnost za uvećanje cene vode, pa će stanovnici Bačkog Brestovca vodu plaćati 31,82 dinara, bez PDV-a. Direktor „Brestkoma“ Ninko Adamović rekao je da je predviđeno da cena vode u Bačkom Brestovcu povremeno bude izjednačena sa cenom koju plaćaju stanovnici ostalih naseljenih mesta na teritoriji opštine, pišu Radio Odžaci.