(VIDEO) Održane ekološke radionice u vrtićima naseljenih mesta opštine Vrbas

133

VRBAS - Predstavnici Sektora marketinga vrbaskog "Komunalca" obišli su ove nedelje vrtiće u selima opštine, gde su održali zanimljive ekološke radionice u okviru projekta "Prirodu čuvam jer prirodu volim".

Foto: JKP "Komunalac" Vrbas

„Komunalac“ je ovaj projekat pokrenuo u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Boško Buha“ kako bi se kod mališana stvorila svest o značaju očuvanja životne sredine. Najmlađi stanovnici opštine Vrbas su zajedno sa svojim gošćama ukrašavali ribe od papira, koje su potom puštali u improvizovanu vodu napravljenu od plavog platna i na taj način, uz priču i igru, učili kako voda može da se sačuva.

Deca su se ovom prilikom upoznala sa radom Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“ koje vodi računa o čistoći naše opštine i obećala da će i oni čuvati prirodu za neke buduće generacije.

Projekat „Prirodu čuvam jer prirodu volim“ nastaviće se i naredne sedmice ekološkom radionicom na otvorenom, koja će se održati u ponedeljak na Trgu Nikole Pašića s početkom u 10:00 časova. Radionice će tokom narednog perioda biti realizovane i u vrtićima u Vrbasu.

U prilogu Televizije Bačka pogledajte kako je izgledala radionica u vrtiću „Grlica“ u Kucuri: