(FOTO) Gerontološki centar Vrbas obeležio Međunarodni dan starih i 15 godina od osnivanja

176

VRBAS - U Gerontološkom centru Vrbas proslavljen je Međunarodni dan starih i 15 godina od osnivanja ustanove. Značajan jubilej obeležen je tradicionalno kulturno-umetničkim programom u kome su učestvovali korisnici na smeštaju i talentovani gosti.

Foto: Mihailo Simić

Ove godine su korisnici Gregović Ivan i Petrović Milivoje poveli prisutne na putovanje u prošlost i podelili su gorke i lepe detalje njihovog detinjstva i odrastanja. Svoju mladalačku i kreativnu stranu otkrili su gostima recitovanjem i pevanjem pesama koje su naučili još kao deca i mladići.

Učenici osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ iz Vrbasa su zauzvrat pokazali da su im važne stare osobe. Nakon što je devet učenika V razreda recitovalo pesme koje su sami napisali, aplauze publike pobrale su i članice vokalno instrumentalne grupe VII razreda pod vođstvom učiteljice Radmile Sapun. One su izvele splet izvornih narodnih pesama sa Kosova i Metohije.

Pogledajte fotografije sa proslave:

Direktorka Gerontološkog centra Vrbas Radmila Musić pozdravila je učesnike programa i istakla glavne planove daljeg razvoja ustanove u predstojećem periodu. Ona se zahvalila gostima iz Udruženja penzionera opštine Vrbas i članicama Opštinskog veća Skupštine opštine Vrbas Danijeli Ilić i Jovani Vujtović čije prisustvo je upotpunilo proslavu jubileja i Međunarodnog dana starih.

Iz Gerontološkog centra dodaju da je u prostorijama Kluba za stara i odrasla lica u Vrbasu organizovana poseta dece predškolskog uzrasta u sklopu Dečje nedelje. Gerontološki centar Vrbas planira da u četvrtak 4. oktobra organizuje i tradicionalnu malu likovnu koloniju sa učešćem talentovane dece koja pohađaju osnovne škole na teritoriji opštine Vrbas.