Petnaest osoba povređeno u saobraćaju, sedam zadobilo teške povrede

77

KULA / SOMBOR / ODŽACI - Policijska uprava u Somboru izdala je saopštenje o stanju bezbednosti saobraćaja na teritorijama opština Kula, Odžaci, Apatin i grada Sombora u periodu od 24. do 30. septembra.

Foto: Jelena Beljkaš

U toku prethodne nedelje, na području Policijske uprave u Somboru, evidentirano je 13 saobraćajnih nezgoda u kojima je sedam osoba zadobilo teške i osam osoba lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je 11 vozača.

Na teritoriji grada Sombora evidentirano je šest saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri osobe zadobile teške i dve osobe lake telesne povrede. Pet vozača je zadržano zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Na području opštine Apatin evidentirane su tri saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila teške telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržan je jedan vozač.

Na području opštine Odžaci nisu evidentirane saobraćajne nezgode. Tri vozača su zadržana zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

U opštini Kula evidentirane su četiri saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe zadobile teške i šest osoba lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržana su dva vozača.

Napisan je 91 zahtev za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 370 prekršajnih naloga.

Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda je neustupanje prava prvenstva prolaza.