(FOTO) Teatrom protiv vršnjačkog nasilja: Održana prva audicija za predstavu „Hoću da kažem“

107

VRBAS - U bioskopu "Jugoslavija", u sklopu Dečje nedelje, održana je audicija za pozorišnu predstavu "Hoću da kažem" koja obrađuje temu međuvršnjačkog nasilja, a u kojoj će se kao glumci pojaviti đaci osnovnih i srednjih škola.

Foto: Ženski centar Horizont

Predstava se realizuje u okviru projekta „Nasilje nije cool“ Udruženja građana „Ženski centar Horizont“ , a pod pokroviteljstvom opštine Vrbas. Audiciji je prisustvovalo više od stotinu učenika za koje je stručni tim Udruženja pripremio nekoliko zanimljivih radionica.

„Lepo je videti toliko mladih ljudi spremnih da izdvoje svoje slobodno vreme i na dobrovoljnoj i volonterskoj osnovi budu deo ove misije. U ovom konkretnom slučaju, naša misija je da vratimo drugarstvo i osmeh u školske klupe i vi svojim prisustvom postajete deo našeg tima. Opredelili smo se za predstavu i igrokaze jer jer je teatar izvor znanja i sredstvo za transforamaciju društva. Stvaramo promene, a ne čekamo da one dođu same od sebe. Teatrom stvaramo i dobru energiju, doprinosimo građenju i povezivanju grupe, sticanju poverenja“, kazala je na početku audicije Mirjana Koprivica, predsednica UG „Ženski centar Horizont“.

U sličnom tonu prisutne je pozdravila i Miljana Štulić, zamenica predsednika opštine, koja je podsetila na obeležavanje Dečje nedelje i potenciranje zadovoljenja dečjih potreba i prava, među kojima su potreba da se bude prihvaćen i pravo da se ne trpi nikakav oblik nasilja.

Usledio je niz radionica koje su osmislili članovi stručnog tima „Ženskog centra Horizont“, a iz publike su se neočekivano uključile i žene, glumice iz istomimene predstave „Žene“, Amaterskog pozorišta „Vladimir Popović“ Kulturnog centra Vrbasa. Kao i sa njima, i sa mladima će na predstavi raditi režiser Fuad Tabučić, a sledeća audicija na kojoj će biti odabrani akteri predstave biće održana u ponedeljak, 8. oktobra od 16:00 časova u vrbaskom bioskopu.

Fotografije sa audicije pogledajte u galeriji: