(FOTO) Gerontološki centar Vrbas učestvovao u obeležavanju Dečje nedelje

168

VRBAS - Dečja nedelja, koja se ove godine održava od 1. do 7 oktobra, obeležena je i u Gerontološkom centru Vrbas posetom predškolske dece i učenika osnovnih škola i gimnazije "Žarko Zrenjanin".

Foto: Mihailo Simić

Ponedeljak i petak obeležile su posete dece iz Predškolske ustanove “Boško Buha” koja su kreativnošću, recitacijama, pesmama i osmehom ugrejala srca starijih sugrađana na smeštaju u Vrbasu i Kucuri i članova Kluba za stara i odrasla lica u Vrbasu. Zauzvrat su deca obradovana zagrljajima korisnika i vrućim krofnama sa džemom.

Tradicionalna mala likovna kolonija učenika osnovnih škola opštine Vrbas održana je u četvrtak 4. oktobra u zelenilom i cvećem uokvirenom dvorištu ustanove u Vrbasu. Ova aktivnost se održava već 11 godina i ovog puta je okupila talentovane učenice iz pet osnovnih škola: “Svetozar Miletić”, “20. oktobar” i “Petar Petrović Njegoš” iz Vrbasa, “Bratstvo Jedinstvo” iz Kucure i “Vuk Karadžić” iz Bačkog Dobrog Polja. Tema kolonije bila je “Poklon celom svetu” pa je stoga 15 talentovanih učenica V, VII i VIII razreda olovkom, bojom i perom poslalo želju za zdravljem, zajedništvom i ljubavi na sve strane sveta.

Naravno da tu nije bio kraj lepom druženju mladih svih uzrasta uz pesmu i poeziju. Naime, most među generacijama sagrađen je tokom kulturno-umetničkog programa učenika prvog razreda Gimnazije “Žarko Zrenjanin” iz Vrbasa. Uz prisustvo profesorke Jasmine Milić i školskog pedagoga Nade Bjelac kao i zvuk gitare učenika Alekse Zagorca korisnici u ustanovi otputovali su u svet “Gorskog vijenca”, “Himne ljubavi” apostola Pavla, stihova Dobrice Erića, Vladimira Petkovića Disa. Učenici nastave srpskog jezika i književnosti i izbornog predmeta jezik, mediji i kultura koji stvaraju i sopstvene literarne radove izradili su zajedno sa starijim domaćinima plakat prijateljstva i posetili izradu tkanih ručnih radova u okviru radne terapije korisnika Gerontološkog centra Vrbas.