Predstava „Pepeljuga“ u režiji Zorana Radulovića osvojila prvo mesto na Vragolastim pozorištarijama

65

CRVENKA / KULA - U Smederevskoj Palanci je od 2. do 6. oktobra po dvanaesti put održan Festival dečjeg dramskog stvaralaštva "Vragolaste pozorištarije" na kome su se predstavili dečji pozorišni ansambli iz opštine Kula.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Na Vragolastim pozorištarijama kulsku opštinu su predstavljali pozorište „Stevan Sremac“ iz Crvenke sa predstavom „Pepeljuga“ u režiji Zorana Radulovića i predstava „Lepotica i zver“ dečjeg ansambla Kulturnog centra Kula, za koju režiju potpisuje Slobodan Nogavica.

Tročlani žiri festivala u Smederevskoj Palanci doneo je odluku da pobeda ove godine pripadne dečjem ansamblu crvenačkog pozorišta. Drugo mesto zauzela je predstava „Zvezdano dete“ Kulturnog centra Smederevske Palanke, dok se na trećoj poziciji našla predstava „Lepotica i zver“ Doma kulture iz Prijepolja.

Zoran Radulović dobitnik je nagrada za najbolju scenografiju i režiju, a nagradu za najbolju epizodnu ulogu dobio je Luka Folk za ulogu dvorskog glasnika u predstavi „Pepeljuga“ koju su izveli mali glumci crvenačkog pozorišta. Milijani Kaluđerović je za ulogu maćehe u predstavi „Pepeljuga“ pripala nagrada za najbolju žensku ulogu.