(FOTO) Na 50. Svetskom Budo karate kupu učestvovali i majstori iz Kule

330

KULA - Povodom pedesetogodišnjice karate sporta u Subotici, 7. oktobra je održan 50. Svetski Budo karate Kup i Seminar koji je vodio lično osnivač svetske Hachi O Kai Martial Arts Organizacije, SOKE Takemasa Okuyama, 10. dan iz Japana i SOKE Žiko Bećanović 10. dan, predsednik Evropske organizacije.

Ovom spektakularnom dešavanju učešće je uzelo 680 takmičara iz 78 klubova i 27 država, uključujući i učesnike sa drugih kontinenata.

Učestvovali su i takmičari iz Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Ekvadora, Tajlanda, Rusije, Turske i mnogih drugih zemalja Evrope.

Iz naše opštine učestvovali su članovi Kulskog borilačkog kluba Nedeljko Mrkaić, Zoran Žarić, Milorad Crnjanski i Tomislav Hrubenja, kome je gospodin Okuyama lično predao Sertifikat za majstora karatea 3. dan.

Kako ističu iz kluba, za njih je posebno važno i to da je za vreme održavanja seminara, gospodinu Okuyami asistirao Shi soky Nedeljko Mrkaić, 9. dan.

Za većinu učesnika ovo je bila prilika da lično upoznaju, može se reći legendu karate sporta, gospodina Okuyamu i da uvežbavaju tehnike koje je on demonstrirao.