(FOTO) Rotary klub Kula održao sastanak i donirao računare OŠ „Isa Bajić“ Kula

434

KULA - Rotary klub Kula je 9. oktobra, u okviru svojih redovnih aktivnosti, održao radni sastanak sa guvernerom distrikta Srbija i Crna Gora. Tom prilikom je Osnovnoj školi "Isa Bajić" Kula uručena donacija u vidu dva računara. 

Foto: Rotary klub Kula

Guverner distrikta Srbija i Crna Gora gospodin Vladimir Matić i gospodin Vojislav Ačanski predsednik Rotari kluba Kula, su u prisustvu ostalih članova kluba i predstavnika škole uručili dva desktop računara direktoru Osnovne škole „Isa Bajić“ Kula Gojku Sekerušu.

Direktor Osnovne škole „Isa Bajić“ Gojko Sekeruš rekao je da im ova donacija mnogo znači, s obzirom na to da je predmet informatika i računarstvo ušao u redovnu nastavu, pa je u petom i šestom razredu obavezan. „Imamo osam odeljenja koje delimo na 16 grupa, a pored toga imamo i izbornu nastavu informatike. Nastava se sprovodi u dva kabineta, a imajući u vidu broj grupa i dosadašnji broj računara od kojih su neki neispravni, svaki novi računar je od izuzetnog značaja“, dodaje Sekeruš.

Osim računara, nastavnicima informatike i računarstva je obezbeđeno besplatno učešće na seminaru u Petnici, na kom će obogatiti svoje veštine upotrebe računara u nastavi.

Na radnom sastanku kluba se pričalo o planovima, a fokus je stavljen na predstojeće Božićne aktivnosti kada će se sakupljati dobrotvorni prilozi koji će kasnije biti uručeni građanima kojima je to najpotrebnije. „Informacije o građanima kojima je potrebna naša pomoć dobijamo iz Centra za socijalni rad, tako da mi ne biramo kome ćemo uručiti donacije“, kažu u Rotary klubu Kula.

Donacije sakupljaju uglavnom članovi kluba, ali ovom prilikom pozivaju i ostale zainteresovane građane da se priključe.

Izjavu Vladimira Matića možete pogledati u video snimku ispod: