(FOTO) Srebrna plaketa za KUD „Srbija“ na 55. Festivalu muzičkih društava Vojvodine

74

KULA - Na 55. Festivalu muzičkih društava Vojvodine koji je u subotu održan u Rumi, izvođački sastav Kulturno-umetničkog društva "Srbija" iz Kule osvojio je srebrnu plaketu.

Foto: Mira Leđenac

U dva dana festivala učestvovalo je 14 društava iz cele Vojvodine, a kako kažu iz Kulturno-umetničkog društva „Srbija“, veoma su ponosni što su ostvarili takav uspeh, budući da su se takmičili sa vrhunskim izvođačima.

Ovom uspehu je prethodilo zonsko takmičenje u Crvenki u junu mesecu, koje je folklorašima iz Kule omogućilo direktan plasman na festival u Rumi.

U programu je učestvovao mešoviti izvođački sastav od tridesetak članova, kao i sedam članova orkestra. U bloku od 25 minuta prikazane su igre iz Niša, „Običaj iz Crne Trave, ispraćaj momka u vojsku“, ženska i muška pevačka grupa, kao i orkerstar koji je imao svoj muzički blok.

Uprava Kulturno-umetničkog društva „Srbija“ iz Kule se ovim putem zahvaljuje svim članovima koji su direktno ili indirektno doprineli da se prikažu na najbolji mogući način, a posebnu zahvalnost uputili su Kulturno-prosvetnoj zajednici koja im je obezbedila prevoz do Rume.

Folkloraši KUD „Srbija“ će 20. oktobra po sedmi put organizovati festival „Kolo kolo naokolo“ u Kuli, u kojem učestvuju sledeći dečji sastavi:

  • Mađarski kulturni centar „Nepker“ iz Kule
  • „Branko Radičević“ iz Beške
  • „Pionir“ iz Zrenjnina
  • „Branko Radičević“ iz Stare Pazove
  • „Srbija“ iz Kule

Program počinje u 19:00 časova, pozivamo vas da uživate u šarolikom izvođenju pesama i igara dece različitog uzrasta.

Pogledajte fotografije sa nastupa KUD „Srbija“: