Uspešno realizovana kampanja „Roda Komunalca daruje vašeg malca“

138

VRBAS - Kampanjom za bebe „Roda Komunalca daruje vašeg malca“ koju je pokrenulo JKP „Komunalac“ tokom prošlog meseca, 29 porodica na području vrbaske opštine oslobođeno je plaćanja računa za vodu, kanalizaciju i smeće za mesec septembar.

Foto: JKP "Komunalac" Vrbas

Od ukupno 48 porodilja koje su tokom prošlog meseca na svet donele bebe u Porodilištu Opšte bolnice Vrbas, 29 novorođenčadi su novi stanovnici vrbaske opštine. Rađanje u Porodilištu Opšte bolnice Vrbas sa prebivalištem u vrbaskoj opštini bili su uslovi za dobijanje vaučera koji je porodilje oslobodio plaćanja računa za komunalne usluge za septembar tekuće godine.

„Kada smo se odlučili da pokrenemo kampanju za bebe „Roda Komunalca daruje vašeg malca“ , iskreno, nismo očekivali da će imati toliko odjeka i da će zainteresovati širu javnost, jer smatramo da je ovo naš mali doprinos sprovođenja pronatalitetne politike na području opštine Vrbas. S druge strane, to nam samo potvrđuje da smo učinili ispravnu stvar i drago nam je što smo uspeli da pridobijemo toliku pažnju, jer želimo da damo primer i drugim subjektima u društvu da svako u svom domenu, pruži podršku budućim roditeljima“, rekao je izvršni direktor JKP „Komunalac“ Igor Škundrić.

Foto: JKP „Komunalac“ Vrbas

Kako saznajemo u vrbaskom Porodilištu, majke su se veoma obradovale vaučerima i podršci koju im je JKP pružilo prilikom dolaska bebe.

„Ovo je zaista lepa akcija i primer dobre saradnje Porodilišta i jednog javnog preduzeća. Kampanja je ujedno i poziv drugima da slede primer ‘Komunalca’, jer je na svakom početku pomoć dobro došla. Osobe koje su se ostvarile u ulozi roditelja dobro znaju koliko izdataka iziskuje novi član porodice, uprkos radosti koju nam pruža“, rekla je načelnica Odeljenja ginekologije doktorka Zorka Ristić.

Škundrić i dr Ristić, nakon sastanka u Opštoj bolnici, postigli su dogovor da se kampanja za bebe ovde ne zaustavi, već da se nastavi i nekim drugim prigodama, odnosno, da roda „Komunalca“ obraduje i prvorođene bebe u novoj godini u okviru akcije Opšte bolnice Vrbas „Bebama s ljubavlju“.