(VIDEO) U SSŠ Crvenka obeležen 16. oktobar Svetski dan hrane

73

CRVENKA - U utorak, 16. oktobra 2018. godine, Srednja stručna škola u Crvenki, uz prisustvo mnogobrojnih gostiju, obeležila je Svetski dan hrane kao nezvanični dan škole.

Foto: N. Janjanin

Prijem gostiju je počeo nešto malo posle 11 časova, a sat vremena kasnije, prisutnima se obratio Aleksandar Nastić, direktor Srednje stručne škole Crvenka. On je poželeo dobrodošlicu prisutnima koji su došli da zajedno sa kolektivom škole obeleže Svetski dan hrane, a nezvanično i Dan crvenačke srednje škole. Istakao je da ovom manifestacijom nastoje da ukažu na problem zagađenja, koje ugrožava biljke i životinje, pa samim tim i ljudsku rasu i da će se truditi da u budućnosti još više podignu svest o tome, a pre svega o zdravoj hrani. Kako je rekao, tema ovogodišnjeg Svetskog dana hrane je konditorska proizvodnja, zbog čega je prezentacija napravljena u saradnji sa kompanijom “Jaffa”, koja je ujedno i dugogodišnji partner Srednje stručne škole Crvenka.

Svima dobro poznatu kompaniju “Jaffa” iz Crvenke, predstavio je direktor proizvodnje, Milorad Đurišić. On se zahvalio na pozivu i tom prilikom podsetio na dugogodišnju saradnju kompanije i SSŠ Crvenka. Đurišić je rekao da u okviru kompanije radi i lokacija u Kikindi i da se zaposlenima iz Crvenke daje šansa da rade u Kikindi i obrnuto. Ističe da je zbog toga važno da imaju mladu i stručno osposobljenu radnu snagu, a upravo crvenačka srednja škola obezbeđuje takav kadar.

Nakon pozdravnih reči direktora škole i Milorada Đurišića iz “Jaffe”, saradnici u nauci sa Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu su održali dva predavanja na temu keksa i čokolade.

Obeležavanje Svetskog dana hrane se nastavilo kroz obilazak đačkih radionica, ali i uz ručak koji je organizovan pred sam kraj.

Pogledajte video prilog: