(FOTO) Tri borca SBK Mladost na svetskom prvenstvu, Ana Žjak osvojila zlato

180

ODŽACI - Sportski borilački klub "Mladost" iz Odžaka učestvovao je od 12. do 14. oktobra na svetskom prvenstvu i kupu u karateu koji su održani u Kišinjevu u Moldaviji.

Ana Žjak / Foto: SBK "Mladost"

Od oko 1.000 takmičara iz celog sveta, za SBK „Mladost“ i reprezentaciju Srbije nastupila su tri borca pojedinačno, a dvoje su nastupili i u ekipnoj konkurenciji.

Zlato je pripalo seniorki Ani Žjak u borbama apsolutne kategorije na Kohai kupu. Na svetskom kupu koji je organizovan za takmičare do braon pojasa, Ana je osvojila zlatnu medalju nadmoćno pobedivši sve svoje protivnice u kup sistemu. Savladala je protivnice iz Engleske, Rusije i Mađarske i osvojila zlato, uprkos tome što je bila najmlađa takmičarka u kategoriji.


Foto: SBK „Mladost“

Srebro je osvojila Anđela Jovanović u kategoriji 12-13 godina, u borbama do 50 kilograma. U prvom kolu je žrebom odlučeno da bude slobodna, u drugom je pobedila protivnicu iz Rumunije atraktivnim udarcem nogom u glavu. U finalu je izgubila od takmičarke iz Češke.

Junior Danilo Ranđelović je u kategoriji do 75 kg osvojio peto mesto. U prvom kolu je bio slobodan, u drugom je pobedio protivnika iz Bugarske, nakon čega je u borbi za ulazak u polufinale izgubio od protivnika iz Rumunije koji je na kraju osvojio srebrnu medalju.

Foto: SBK „Mladost“

Danilo i Anđela su nastupili i u ekipnom takmičenju u borbama, ali njihove ekipe su ispale u prvom kolu.

„Naši takmičari su i ovoga puta pokazali da su u samom svetskom vrhu i opravdali su očekivanja. Na ovako jakim prvenstvima trenutak nepažnje može da izbaci takmičara iz borbe za medalju. Od naša tri predstavnika imamo dve medalje što je fantastičan uspeh. Danilo, koji je ovoga puta ostao bez medalje je takođe vrhunski borac, koji je u kadetskoj konkurenciji bio svetski šampion. Pred sam polazak na prvenstvo, zbog bolesti su morali da odustanu od putovanja Milan Jovkić i Sara Milosavljević, koji bi takođe imali velike šanse da osvoje medalje“, rekli su iz SBK „Mladost“.

Foto: SBK „Mladost“